ma

15

mei

2017

Smart Site

Hamster Cleaning opent naast www.hamstercleaning.com een tweede website www.hamstercleaning.be

 

Bij deze website (een smart site) ligt de nadruk op informatie verschaffen over alles rond een hygiënische ventilatie en interactie met de bezoeker.

 

Neem zeker een kijkje!

0 Berichten

do

12

jan

2017

Balansventilatie moet ook regelmatig gereinigd worden

Je woning poets je regelmatig, maar ook de technische installaties, zoals het ventilatiesysteem, vragen om onderhoud om de woning gezond en rein te houden. Een goed onderhoud van de mechanische ventilatie betekent meer dan het regelmatig verversen van de filters. Ook de luchtkanalen, de ventielen (roosters) en de warmtewisselaar vragen om aandacht...

Lees verder via Habitos.

0 Berichten

do

15

dec

2016

Toegankelijkheid van ventilatiesystemen voor onderhoud – aanbevelingen

In België bestaat sinds 2007 de norm NBN EN 12097 betreffende de eisen voor componenten die de toegankelijkheid van ventilatiesystemen voor onderhoud moeten garanderen.

 

Deze Belgische norm is een overname van de Europese norm EN 12097:2006 – Luchtverversing van gebouwen - Luchtkanalen - Eisen voor onderdelen van luchtkanalen die onderhoud aan het luchtkanaal mogelijk maken.

 

Deze norm is van toepassing in niet-residentiële installaties en dient naast de specificaties voor onderdelen die de toegankelijkheid moeten verzorgen, geïnterpreteerd te worden in een bredere context: de toegankelijkheid van ventilatiesystemen voor onderhoud. 

 

Enerzijds worden eisen opgelegd betreffende de specificaties van toegangsluiken. Anderzijds wordt aangegeven waar deze toegangsluiken geplaatst moeten worden. De norm maakt gewag van toegangsluiken, maar beter is om te spreken over toegangspunten. Een rooster of een afgekoppeld flexibel kanaal vormt ook een toegangspunt, waarvoor dezelfde regels moeten gelden als voor een toegangsluik in het kader van de toegankelijkheid van het ventilatiesysteem.

 

Verder lezen: download deze white paper via onze webshop.

0 Berichten

wo

13

jul

2016

Crashkanaalreiniging

crashkanaalreiniging
team crashkanaalreiniging

Hamster Cleaning paste de voorbije maanden bij de uitvoering van verscheidene projecten de crashluchtkanaalreiniging toe. Deze methode kadert in het Smart Cleaning Concept, waarbij kanaalonderhoud op een zo doordacht mogelijke manier wordt uitgevoerd.

 

Bij veel klanten is Hamster Cleaning enkele dagen of weken, afhankelijk van de grootte van het project, aan de slag. Via een stappenplan worden alle kanalen achtereenvolgens gereinigd. Er zijn echter ook cliënten die aangeven dat het ventilatiesysteem slechts gedurende een beperkte periode kan onderhouden worden.

 

Een voorbeeld is AZ Monica in Deurne, waar Hamster Cleaning recent de kanalen van de operatiekamers reinigde. Omdat het in de medische sector niet altijd mogelijk is om ruimtes lang beschikbaar te houden, engageerde Hamster Cleaning zich om ieder OK in een zo kort mogelijke tijdspanne van maximum één dag te reinigen. Een team van vijf technici verplaatste zich om vier uur 's morgens naar Deurne en zorgde er dagelijks voor dat het kanaalstelsel van en rondom één operatiekamer in de late middag volledig rein was.

 

Dankzij de korte, maar intensieve reiniging kon AZ Monica iedere OK na een dag opnieuw in gebruik nemen. Nadien werden projecten in de medische en voedingssector op gelijkaardige wijze succesvol afgerond.

0 Berichten

wo

24

feb

2016

Laboratorium blijft draaien tijdens reiniging van luchtkanalen

Dankzij het ontwikkelde Smart Cleaning Concept, reinigt Hamster Cleaning luchtkanalen en bij uitbreiding het hele ventilatiesysteem, zonder een noemenswaardige impact te veroorzaken op uw dagdagelijkse processen. Er werden reeds kanalen gereinigd in operationele ziekenhuizen en zelfs in operationele microbiologische laboratoria.

 

Hamster Cleaning slaagde erin om ons ventilatiesysteem en luchtkanalen te reinigen, zonder dat het labo dicht moest of zelfs maar zijn dagelijkse routine moest doorbreken. Dit zorgde voor continuïteit in onze werking, terwijl we na de werkzaamheden van Hamster Cleaning genieten van een gezond binnenklimaat. (Tom Benijts (Manager, Laboratorium Ecca, Merelbeke, België)

0 Berichten