Reiniging van warmtewisselaar

Warmtewisselaars zijn apparaten die warmte van het ene medium (vloeistof, gas,...) overbrengen naar het andere. Warmtewisselaars beperken vaak de consumptie van energie door die te hergebruiken.

 

Een warmtewisselaar is economisch en milieuvriendelijk en wordt zowel industrieel als voor de consument toegepast. Deze belangrijke eigenschappen van warmtewisselaars nemen af door de aangroeiende verontreiniging die steevast isolerend werkt naarmate de standtijd toeneemt. Net daarom is een periodische reiniging van een warmtewisselaar zo belangrijk.

 

Ongeacht het medium zorgt Hamster Cleaning ervoor dat de isolerende verontreiniging verwijderd wordt om steeds tot een cleane en goed functionerende warmtewisselaar te komen.

 

Hoge temperaturen, geleidende media en continue werking zorgen ervoor dat na verloop van tijd elke warmtewisselaar vervuild raakt. De vervuiling bestaat hoofdzakelijk uit stoffen die slechtgeleidende eigenschappen hebben. Na een bepaalde duur zal deze afzetting ervoor zorgen dat de warmtewisselaar niet meer optimaal functioneert of zelfs volledig dichtslibt. Deze verontreiniging zorgt in eerste instantie voor een rendementsverlies. Dit blijkt uit een vermindering van de warmteoverdracht en ook uit drukverlies. Indien de vervuiling niet op regelmatige tijdstippen verwijderd wordt, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen.

 

Hamster Cleaning beschikt over de mogelijkheid om vrijwel elke warmtewisselaar te reinigen. 

warmtewisselaar
buizenwarmtewisselaar
warmtewisselaar
platenwarmtewisselaar