Luchtkanaalreiniging voor brandveiligheid

Brandveiligheid voor ventilatiesystemen

Luchtkanaalreiniging in het kader van Brandveiligheid

Bij JLG te Maasmechelen werd in februari 2014 een groot aantal meters afzuigkanalen gereinigd in het kader van brandveiligheid voor het ventilatiesysteem (afzuiging van uitlaatgassen). 

 

Er werd begonnen met een inspectie van de afzuigkanalen met videobeelden. Ook de afzuigventilatoren op het dak werden grondig geïnspecteerd. Vervolgens werd een reinigingsstrategie besproken en werden de nodige toezichtsluiken geplaatst. Met borstels werd alle vuil verwijderd.

 

Na de luchtkanaalreiniging werd het geleverde werk opnieuw geïnspecteerd met videobeelden en kon worden vastgesteld dat de luchtkanalen rein waren aan de binnenkant. In het kader van de brandveiligheid werd hiervan een rapport overhandigd.

 

 

Veiligheidsmanager JLG: "Hamster Cleaning leverde uitstekend werk. Onze afzuigkanalen zijn weer helemaal rein. Alles werd perfect gedocumenteerd in het kader van brandveiligheid en de werf werd helemaal proper achtergelaten."Klanten

aan

het

woord

Danny Foerier, Veilgheidsmanager, JLG, Maasmechelen

"Hamster Cleaning leverde uitstekend werk. Onze afzuigkanalen zijn weer helemaal rein. Alles werd perfect gedocumenteerd in het kader van brandveiligheid en de werf werd helemaal proper achtergelaten. Wij zullen dit waarschijnlijk jaarlijks herhalen."